Пројекат Солари 3000+ и Солари 500+ презентован на симпозијуму НЕТ 2022. у Будви

Пројекат Солари 3000+ и Солари 500+ на симпозијуму у Будви презентовали су директор ЕПЦГ – Солар градње Ранко Вуксановић и менаџер пројекта испред ЕПЦГ Михаило Глушчевић.

Свједоци смо да питање електричне енергије данас у свијету представља кључно питање егзистенције и услов за сваки вид економског напретка, a oбновљиви извори енергије су императив, не само због исплативости већ и због своје нешкодљивости по животну средину, казао је извршни директор ЕПЦГ – Солар градње Ранко Вуксановић на симпозијуму НЕТ 2022. у Будви.

,,И зато смо поносни што у Црној Гори спроводимо управо овакав један важан пројекат, чије ће бенефите осјетити цијело друштво“, поручио је извршни директор ЕПЦГ – СГ.

Наше  техничке екипе су већ неколико мјесеци на терену и обилазе домаћинства и привреднике који су се пријавили за пројекат, како би извршили мјерења, добили потребне информације о стању објеката и указали корисницима на евентуалну потребу прилагођавања објекта за изградњу соларних електрана.

,,Кроз свакодневну комуникацију са грађанима видимо да је интересовање за учешће у пројекту све веће и даћемо све од себе да се тај тренд настави“, казао је Вуксановић.

За пројекте 3000+ и 500+ пријавило се преко 14000 грађана, па ћемо убрзо покренути и пројекат 5000+ како бисмо одговорили  потребама и наставили да ширимо обим коришћења обновљивих извора електричне енергије.

,,Црна Гора може да настави да живи успјешне приче, а једна од њих је сигурно енергетска транзиција у којој ће Солар градња одиграти немалу улогу“, закључио је извршни директор.

Пројекат Солари 3000+ и 500+ на симпозијуму у Будви презентовао је и менаџер пројекта Михаило Глушчевић.