Projekat Solari 3000+ i Solari 500+ prezentovan na simpozijumu NET 2022. u Budvi

Svjedoci smo da pitanje električne energije danas u svijetu predstavlja ključno pitanje egzistencije i uslov za svaki vid ekonomskog napretka, a obnovljivi izvori energije su imperativ, ne samo zbog isplativosti već i zbog svoje neškodljivosti po životnu sredinu, kazao je izvršni direktor EPCG – Solar gradnje Ranko Vuksanović na simpozijumu NET 2022. u Budvi.

,,I zato smo ponosni što u Crnoj Gori sprovodimo upravo ovakav jedan važan projekat, čije će benefite osjetiti cijelo društvo”, poručio je izvršni direktor EPCG – SG.

Naše tehničke ekipe su već nekoliko mjeseci na terenu i obilaze domaćinstva i privrednike koji su se prijavili za projekat, kako bi izvršili mjerenja, dobili potrebne informacije o stanju objekata i ukazali korisnicima na eventualnu potrebu prilagođavanja objekta za izgradnju solarnih elektrana.

,,Kroz svakodnevnu komunikaciju sa građanima vidimo da je interesovanje za učešće u projektu sve veće i daćemo sve od sebe da se taj trend nastavi”, kazao je Vuksanović.

Za projekte 3000+ i 500+ prijavilo se preko 14000 građana, pa ćemo ubrzo pokrenuti i projekat 5000+ kako bismo odgovorili potrebama i nastavili da širimo obim korišćenja obnovljivih izvora električne energije.

,,Crna Gora može da nastavi da živi uspješne priče, a jedna od njih je sigurno energetska tranzicija u kojoj će Solar gradnja odigrati nemalu ulogu”, zaključio je izvršni direktor.

Projekat Solari 3000+ i 500+ na simpozijumu u Budvi prezentovao je i menadžer projekta Mihailo Gluščević.