Од пројекта 3000+ и 500+ приходоваће се шест милиона евра, по основу ослобођене енергије

ЕПЦГ Солар градња је фирма пред којом је свијетла будућност, казао је на конференцији за медије предсједник Одбора директора ЕПЦГ Милутин Ђукановић.

Говорећи о пројекту Солари 3000+ и 500+, казао је да су до сада уграђене електране укупне снаге више од 17MW.

,,На годишњем нивоу ће се приходовати шест милиона евра, по основу ослобођене енергије. Сам пројекат ће бити завршен до краја јуна 2023. године’’, казао је Ђукановић.

,,Имајући у виду колики ће бити профит по основу ослобођене енергије, одређени минус који књиговодствено постоји ће одмах бити саниран. То се не може изоловано посматрати“, поручио је Ђукановић и казао да је имплементарност соларне и хидроенергије „побједничка варијанта и будућност енергетског система“.

„Од почетка се водимо пословном филозофијом да електричну енергију производимо тамо гдје је трошимо и да хидроенергетску инфраструктуру користимо за прикључење већих соларних електрана. Инсталирали смо соларне панеле на више од 1.500 кровова. Дајемо све од себе да Електропривреда буде локомотива привредног развоја Црне Горе“, казао је Ђукановић.

Вјерује да ће радници у Солар градњи ускоро добити стабилнији радно-правни статус, јер успјешност пројекта пружа основ за то.

„Вјерујем да ће за добре раднике бити простора да добију рјешења на неодређено“, истакао је Ђукановић.

У просторијама ЕПЦГ одржана је прес конференција, на којој је било ријечи о пословним резултатима компаније, а говорили су и главни финансијски директор ЕПЦГ Миро Врачар и извршни руководилац Сектора за правне послове ЕПЦГ Мићун Милатовић.