Od projekta 3000+ i 500+ prihodovaće se šest miliona evra, po osnovu oslobođene energije

Govoreći o projektu Solari 3000+ i 500+, kazao je da su do sada ugrađene elektrane ukupne snage više od 17MW.

,,Na godišnjem nivou će se prihodovati šest miliona evra, po osnovu oslobođene energije. Sam projekat će biti završen do kraja juna 2023. godine’’, kazao je Đukanović.

,,Imajući u vidu koliki će biti profit po osnovu oslobođene energije, određeni minus koji knjigovodstveno postoji će odmah biti saniran. To se ne može izolovano posmatrati“, poručio je Đukanović i kazao da je implementarnost solarne i hidroenergije “pobjednička varijanta i budućnost energetskog sistema”.

“Od početka se vodimo poslovnom filozofijom da električnu energiju proizvodimo tamo gdje je trošimo i da hidroenergetsku infrastrukturu koristimo za priključenje većih solarnih elektrana. Instalirali smo solarne panele na više od 1.500 krovova. Dajemo sve od sebe da Elektroprivreda bude lokomotiva privrednog razvoja Crne Gore”, kazao je Đukanović.

Vjeruje da će radnici u Solar gradnji uskoro dobiti stabilniji radno-pravni status, jer uspješnost projekta pruža osnov za to.

“Vjerujem da će za dobre radnike biti prostora da dobiju rješenja na neodređeno”, istakao je Đukanović.

U prostorijama EPCG održana je pres konferencija, na kojoj je bilo riječi o poslovnim rezultatima kompanije, a govorili su i glavni finansijski direktor EPCG Miro Vračar i izvršni rukovodilac Sektora za pravne poslove EPCG Mićun Milatović.