ЕПЦГ- Солар Градња на сајму Енергетике у Београду

Београд, 28.11.2023. године

ЕПЦГ- Солар Градња представила се на сајму Енергетике у Београду који ће трајати од 28-30. новембра. Важност значаја представљања ове младе фирме, кћерке компаније Електропривреде огледа се у чврстој визији да ово предузеће буде једно од најуспјешнијих у области енергетике не само у Црној Гори, већ и у региону и шире.

Након свечаног отварања Сајма Енергетике, директорка ЕПЦГ-Солар градње Валерија Савељић навела је: „Стручним управљањем ово предузеће може функционисати независно и профитабилно на домаћем  и страном тржишту, па је је ово сјајна прилика да представимо наш рад, нашу визију и спремност  да постанемо конкурентна фирма у области енергетике не само у Црној Гори већ и шире. ЕПЦГ –Солар градња располаже са професионалном екипом инжењера, монтера и електричара, кадрих да спроводе не само пројекте „Солари“, које је визионарски покренуло руководство Електропривреде, већ и комерцијалне пројекте које ћемо реализовати у времену које долази. Све је веће интересовање јавности за пројекте обновљивих извора и управо је постојање наше фирме оправдано огромном потражњом и могућности зараде за ЕПЦГ групу, али и могућности уштеде за грађане и тиме повољнији животни стандард. Започели смо промјену организације и финансијског модела пословања предузећа, те ћемо убрзо повећати профит и темељно успоставити дуготрајну финансијску одрживост. Вјерујемо у зелену енергију и вриједно радимо да покажемо да у области енергетике Црна Гора може да буде међу најбољима у региону!“

Посјетиоцима Сајма Енергетике представљена је реализација пројекта Солари 3000+ и 500+ и планови ЕПЦГ-Солар градње за наредни период, као и платформе преко којих је могуће остварити контакт ради евентуалне сарадње.

Резултати пројекта Солари 3000+ и 500+ већ су мјерљиви, јер су грађани у Црној Гори добили прилику да кроз повољан аранжман са ЕПЦГ постану и сами  произвођачи електричне енергије, чиме су постали  потпуно независни од евентуалних промјена цијена електричне енергије на тржишту и остварили огромне уштеде на рачуну за струју.

Електропривреда је планирала бројне пројекте из области соларне енергије, као што су наставак масовне уградње соларних панела – Солари 5000+ и 10000+, али и конструкцију великих соларних електрана на језеру Слано, на бранама Сланог и Вртца, те на обали Крупца, на Бриској Гори, Вилусима и Драгаљу; а што ће наше стручне екипре бити кадре реализовати у наредним годинама.

ЕПЦГ-СОЛАР ГРАДЊА наставља да шири зелену енергију!