EPCG- Solar Gradnja na sajmu Energetike u Beogradu

EPCG- Solar Gradnja predstavila se na sajmu Energetike u Beogradu koji će trajati od 28-30. novembra. Važnost značaja predstavljanja ove mlade firme, kćerke kompanije Elektroprivrede ogleda se u čvrstoj viziji da ovo preduzeće bude jedno od najuspješnijih u oblasti energetike ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu i šire.

Nakon svečanog otvaranja Sajma Energetike, direktorka EPCG-Solar gradnje Valerija Saveljić navela je: „Stručnim upravljanjem ovo preduzeće može funkcionisati nezavisno i profitabilno na domaćem i stranom tržištu, pa je je ovo sjajna prilika da predstavimo naš rad, našu viziju i spremnost da postanemo konkurentna firma u oblasti energetike ne samo u Crnoj Gori već i šire. EPCG –Solar gradnja raspolaže sa profesionalnom ekipom inženjera, montera i električara, kadrih da sprovode ne samo projekte „Solari“, koje je vizionarski pokrenulo rukovodstvo Elektroprivrede, već i komercijalne projekte koje ćemo realizovati u vremenu koje dolazi. Sve je veće interesovanje javnosti za projekte obnovljivih izvora i upravo je postojanje naše firme opravdano ogromnom potražnjom i mogućnosti zarade za EPCG grupu, ali i mogućnosti uštede za građane i time povoljniji životni standard. Započeli smo promjenu organizacije i finansijskog modela poslovanja preduzeća, te ćemo ubrzo povećati profit i temeljno uspostaviti dugotrajnu finansijsku održivost. Vjerujemo u zelenu energiju i vrijedno radimo da pokažemo da u oblasti energetike Crna Gora može da bude među najboljima u regionu!“

Posjetiocima Sajma Energetike predstavljena je realizacija projekta Solari 3000+ i 500+ i planovi EPCG-Solar gradnje za naredni period, kao i platforme preko kojih je moguće ostvariti kontakt radi eventualne saradnje.

Rezultati projekta Solari 3000+ i 500+ već su mjerljivi, jer su građani u Crnoj Gori dobili priliku da kroz povoljan aranžman sa EPCG postanu i sami proizvođači električne energije, čime su postali potpuno nezavisni od eventualnih promjena cijena električne energije na tržištu i ostvarili ogromne uštede na računu za struju.

Elektroprivreda je planirala brojne projekte iz oblasti solarne energije, kao što su nastavak masovne ugradnje solarnih panela – Solari 5000+ i 10000+, ali i konstrukciju velikih solarnih elektrana na jezeru Slano, na branama Slanog i Vrtca, te na obali Krupca, na Briskoj Gori, Vilusima i Dragalju; a što će naše stručne ekipre biti kadre realizovati u narednim godinama.

EPCG-SOLAR GRADNJA nastavlja da širi zelenu energiju!