РЕАГОВАЊЕ ЕПЦГ СОЛАР ГРАДЊЕ НА МЕДИЈСКЕ НАТПИСЕ: На челу наше компаније је Валерија Савељић, Марина Јочић је на челу борда!

Желимо овим путем да се обратимо јавности, како би демантовали наслове који су се појавили у одређеним медијима (Портал ДАН) у којима стоји да се на челу Епцг Солар Градње налази Марина Јочић.

Овакво извјештавање свакако доводи грађане у заблуду јер се на челу наше компаније налази извршна директорица Валерија Савељић, јер да се нешто у међувремену промијенило сигурно је да би ПР служба ЕПЦГ СГ прва то и прослиједила медијима, јер смо до сада у комуникацији са истима показали отвореност и транспарентност.

Што се тиче Епцг Солар Градње морамо ради јавности навести пар неоспорних чињеница:

Прво, менаџмент предвођен гђом Савељић је фирму која се налазила у расулу од 3.10.2023 када је иста ступила на дужност, административно, финансијски и организацијски средио на начин да не постоји ниједан сегмент рада у којем се радна дисциплина и обавезе не испуњавају. Томе у прилог иде и јасан финансијско пословни план који је донесен и чије резултате ћемо свакако представити крајем године. Да се не заборави ЕПЦГ СГ је у прва два мјесеца премашила сопствени план иако нам временски услови нису били наклоњени, али је све то свакако позитивна последица оптимизације броја радника и усвојене систематизације.

Друго, ЕПЦГ СГ је учествовала на два енергетска самита на којима је била позвана, СЕ у Бањалуци и недавно у Требињу гдје смо били директни учесници. Напомињемо да је самит у Бањалуци међу 10 најзначајнијих у свијету а истичемо да смо у Требињу као што су медији већ пренијели а није згорега поновити потписали пословно технички уговор са реномираном фирмом Калдера и тиме постали и тржишно орјентисани, што раније није био случај.

Треће, са ресорним министром Сашом Мујовићем смо постигли договор око двије ствари. Једна је да политика не смије бити умијешана у производњу и да радници који су до доласка гђе Савељић били под уговорима на одређено, сходно свом залагању буду награђени уговорима на неодређено, што се и реализује, јер наша компанија неће служити за политичко предизборна поткусуривања преко леђа радника, јер је ваљда такво вријеме остало иза нас након августа 2020 године.

Друга ствар која је договорена јесте да смо усвојили све препоруке нашег ресорног министра Саше Мујовића, а првенствено због напретка Цне Горе у области изградње фотонапонских система и заједничког циља да будемо прва земља у Европи по броју произведених мегавата из соларних електрана.

На крају, желимо да истакнемо да се радујемо сарадњи са гђом Јочић и вјерујемо да ће она лично својим залагањем и сарадњом са менаџментом и гђом Савељић допринијети да се тренд раста и развоја наше компаније настави.

ПР СЛУЖБА ЕПЦГ СОЛАР ГРАДЊЕ