Потписан споразум о сарадњи са ОИЕ доо Подгорица

ЕПЦГ-Солар градња потписала је споразум о сарадњи са предузећем „Обновљиви извори енергије“ доо Подгорица, којим се предвиђа пословно-техничка сарадња на развоју пројеката обновљивих извора енергије и то соларне електране „Чево“ снаге 225 МW, вјетроелектранe „Бијела“ снаге 118 MW и вјетроелектранe „Корита''.

„Задовољан сам што је предузеће „Обновљиви извори енергије“ препознало управо ЕПЦГ Солар градњу као најбољег потенцијалног партнера за реализацију поменутих пројеката у пружању електромонтерских услуга. Наша фирма, већ је почела да шири обим пословања мимо пројеката Солара, нудећи услуге на тржишту монтерских послова у области енергетике“, казао је извршни директор ЕПЦГ Солар градње Ранко Вуксановић.

„Убијеђен сам да ће ЕПЦГ-Солар градња бити најбољи пословни партнер за извођење тих послова имајући на уму стручност и професионалност радног кадра тог предузећа“, поручио је оснивач „ОИЕ“ доо Подгорица Дејан Милић.

За пројекте соларне електране „Чево“ и вјетролектрану „Бијела“ израђена је комплетна пројектна документација, док је пројекат „Корита“ још у фази испитивања. Са реализацијом пројеката кренуће се када предузеће „Обновљиви извори енергије“ доо Подгорица добије све потребне грађевинске дозволе, а ЕПЦГ- Солар градња пружиће услуге уградње кроз тржишно конкурентну понуду.

Покретањем сарадње на једном у низу будућих пројеката, показујемо јавности да је Одбор Електропривреде оправдано формирао ЕПЦГ-Солар градњу у циљу развоја енергетског сектора у Црној Гори, те да ће у наредном периоду фирма наставити да остварује добре и исплативе пројекте.

ЕПЦГ-Солар градња ради!