Потписан споразум између ЕПЦГ и UGT Renewables

Извршни директор компаније "UGT Renewables" Адам Кортезе и предсједник Одбора директора ЕПЦГ Милутин Ђукановић потписали су споразум о заједничком развоју пројеката у области производње из обновљивих извора - с фокусом на изградњу соларних електрана и постројења за складиштење електричне енергије.

Ђукановић је казао да је на тај начин успостављена стратешка сарадња која за ЕПЦГ представља велики искорак.

„Још прошле године смо кроз пројекат Солари 3000+ најавили велики инвестициони циклус. Обучили смо 300 монтера и циљ нам је да се тај процес настави, јер тако стимулишемо запошљавање и раст привреде. Данас са нескривеним задовољством можемо рећи да је у плану проширење постојећег пројекта на Солари 5000+ . Идеја је да ЕПЦГ трансформишемо у компанију која ће знати да искористи соларне, хидро и вјетро потенцијале Црне Горе. Јасно је да је солар побједник енергетске транзиције’’, поручио је Ђукановић.

Истовремено, компанија UGT Renewables потписала је уговор с Hyundai Engineering-ом, којим та два гиганта настављају сарадњу и у нашој земљи.

Извршни директор компаније „UGT Renewables“ говорио је о визији коју та компанија, као највећи амерички привредник у области соларне енергије, у сарадњи с Hyundai Engineering-ом, спроводи у Европи и Азији.

“UGT Renewables сноси све почетне ризике и трошкове током развоја пројекта, уз заједничко дефинисање финансијске структуре која локалним партнерима омогућава улагање у себе и властиту инфраструктуру зелене енергије. Дефинисали смо главне циљеве. Прије свега, то је унапређење енергетске независности Црне Горе, производња нове и чисте енергије по приступачној цијени и проширење капацитета, како би се Црна Гора окренула ка стопроцентној производњи електичне енергије”, казао је Кортезе.

Свечаном потписивању споразума присуствовали су премијер Дритан Абазовић, амбасадорка САД у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке, представник компаније „Hyundai Engineering“ Санг-Мин Парк и бројни други гости.