Директорица Солар градње ће тражити да се продуже уговори „свима који иза себе имају неоспоран рад и залагање“

Као што је јавност већ обавијештена, данас смо одржали састанак са бившим радницима наше фирме. 

Морамо прије свега истаћи да је разговор са бившим радницима протекао у коректном тону и међусобном разумијевању. 

Због ситуације у којој се ЕПЦГ СГ не својом кривицом нашла, дошло је до смањења броја радника, којима нису продужени уговори. Свакако, разумијемо незадовољство запослених којима уговори о раду нису продужени. 

На данашњем састанку истакнуто је да ће Епцг СГ као фирма која ће сигурно ићи само напријед у блиској будућности имати потребу за ангажовањем одређеног броја радника.

Извршна директорица Валерија  Савељић децидно је саопштила  да ће се обратити одбору директора ЕПЦГ и одбору директора ЕПЦГ СГ, заступати раднике и њихове интересе и инсистирати да се нађе модел како би се  продужили  уговори свима онима који иза себе имају неоспоран рад и залагање на послу. 

Такође, желимо да нагласимо да је број радника који су имали неспоран рад око 30, док је укупан број запослених био 52. Због жеље да сјеверни регион има значај који заслужује, тражићемо од одбора директора ЕПЦГ да обезбиједе  довољан број корисника којима ће бити инсталисане соларне електране, а Епцг СГ гарантује да ће уколико се ти услови испуне на сјеверу рад бити и ефикасан и профитабилан.

Уколико за све горе наведено добијемо гаранције од Епцг, кренућемо у процес реорганизације руководећег кадра на сјеверу , јер се неефикасност ни у ком облику неће толерисати. 

Желимо да се захвалимо нашим бившим радницима на разумјевању, уз закључак да  се надамо да ће се  ситуација ријешити на обострано задовољство.