Валерија Савељић именована за извршну директорку ЕПЦГ-Солар градње

За нову извршну директорку ЕПЦГ-Солар градње именована је Валерија Савељић, коју су чланови Одбора директора ЕСГ на четвртој редовној сједници једногласно изабрали као прворангирану кандидаткињу. За ту позицију препоручили су је ,најбољи понуђени програм развоја привредног друштва, као и значајно претходно искуство у руковођењу у привредном сектору.

На сједници Одбора је констатовано да се од нове извршне директорице очекује развој пословања, јер управо сектор енергетике биљежи највећу стопу раста. Ново руководство ЕПЦ-Солар градње биће посвећено успјешном спровођењу политика развоја Електропривреде и додатном побољшању услова рада запослених.

Валерија Савељић ће на позицији извршног директора замијенити Ранка Вуксановића, који је недавно, прије истека четворогодишњег мандата, поднио оставку због преласка на друго руководеће радно мјесто и враћа се у матичну компанију – Црногорски електродистрибутивни систем.

Биографија

Валерија Савељић рођена је 1969. године у Пљевљима. Дипломирала је 1995. године на Економском факултету у Подгорици.

Радну каријеру започела је у компанији „13. јул – Плантаже״ АД Подгорица, гдје је обављаљала низ функција у струци. У периоду од 2008-2015. године обављала је функцију финансијске директорице гдје је координирала финансијске послове, пратила и обезбјеђивала примјену законитости у финансијском пословању и финансијској политици, активно сарађивала са међународним институцијама на плану могућности инвестиционих улагања.

Професионално се усавршавала кроз похађање разних програма органозованих од стране реномираних домаћих и регионалних институција на тему пословних финансија и контролинга, савременог финансијског менаџмента, инструмената плаћања у међународном промету финансијска анализе у функцији оцјене бонитета, професионална едукација менаџмента из финансија бизнис плана и праксе и др.

Прије именовања за извршну директорку ЕПЦГ-Солар градње, покривала је позицију директорке државне фирме “Project – Consulting” – национална јединица за имплементацију пројеката из области комуналних дјелатности и заштите животне средине.