Спекулације одбацујемо, фирма сваким даном напредује

Поводом спекулација које су се појавиле у јавности везано за примање радника у администрацији, морамо одмах да одбацимо такве тврдње, које су апсолутно неутемељене и ни на чему засноване.

Обавјештавамо јавност да је Одбор директора ЕПЦГ Солар Градње усвојио Систематизацију на 440 запослених ( са 30 запослених на Сјеверу), и са тим бројем запослених смо профитабилни по производно-финансијском плану за 2024. годину.

Као што се зна, раније је фирма пословала без Финансијског, Правног и Комерцијалног сектора, и због тога је Екстерна ревизија дала примједбе у свом Ревизорском извјештају.

Новом систематизацијом смо исправили горе поменуте грешке, и по први пут од оснивања фирме направили смо озбиљну кадровску шему, са јасно дефинисаном хијерархијском структуром, на основу које ћемо имати до детаља дефинисане обавезе и одговорности запослених, и напокон ћемо знати ко је коме надређен, што раније није био случај. Дакле, да овдје још једном поновимо, ЕПЦГ Солар Градња је административно сређена на начин на којем могу да нам позавиде и међународне компаније.

Такође, додајемо да по новој систематизацији неће моћи да се дешавају ствари које су у неком ранијем периоду биле практично правило. За разлику од тог периода сада ствари стоје овако:

  1. Сви запослени на вријеме долазе на посао,
  2. Апсолутно се поштује радно вријеме и
  3. Свако непоштовање истог се строго санкционише

Истичемо да сав напредак који наша фирма од 3.октобра па на овамо показује јесте резултат посвећености новог менаџерског тима , јер је захваљујући донесеним одлукама у фирми уведена професионалност и прецизност у раду, коју ће ЕПЦГ СГ задржати у будућности.

Свакако, наша компанија за свој напредак, а то желимо нарочито да истакнемо, дугује велику захвалност министру енергетике гдину Саши Мујовићу, чије је залагање и посвећеност Солар Градњи на највећем професионалном нивоу, јер као експерт, препознаје будућност Енергетског сектора у обновљивим изворима енергије.

Уз све горе наведено, наглашавамо да ЕПЦГ Солар Градња нема пореског дуга према држави, и да тежимо да Црну Гору доведено на прво мјесто у Европи по највећој производњи електричне енергије из соларних електрана по глави становника.

На крају, уколико наши наводи у овом саопштењу нису некоме јасни, остајемо отворени да представницима медија увијек изађемо у сусрет са додатним појашњењима, јер је транспарентност још једна одлика наше фирме.