Одговор Епцг Солар Градње дневном листу Побједа и њиховом новинару Ненаду Зечевићу: ОЧИСТИТЕ СВОЈЕ ДВОРИШТЕ, НЕМАТЕ ПРАВО ДА ДРЖИТЕ ПРИДИКЕ БИЛО КОМЕ!

САОПШТЕЊЕ

Поводом синхронизоване акције дневног листа и портала Побједа и ДПС-а, које обилује неистинама, у овом саопштењу разоткрићемо све подвале које су изнесене.

Кренимо редом

НЕИСТИНА БР 1

Како тврде из Побједе у чланку објављеном (03.04.2024 , 6:50), Епцг Солар Градња има 550-600 запослених, што је неистина. Наша компанија има 446 систематизованих радних мјеста, 425 је запослених док је 21 радно мјесто непопуњено, што се да лако провјерити јер је Солар Градња транспарентна и отворена за јавност и врло експедитивна по питању давања информација у складу са законом.  Препоручујемо медијима да нас убудуће слободно контактирају и пошаљу захтјев а не да произвољно износе разне конструкције и дезинформације, јер да је то урађено прије писања овог чланка, знали би да је санациони план који је усвојен у јуну 2023 године спроведен и завршен и да је Епцг Солар Градња уважила  примједбе министра енергетике и рударства Саше Мујовића.

Ради потпуне информисаности јавности износимо следеће податке

По новој  Систематизацији, која је усвојена 29.02.2024.године систематизовано је

446 радних мјеста

А до сада само 296 запослених има  Уговор на неодређено радно вријеме

Одређени број запослених  имају уговор на одређено  , преко агенције или о привременим и повременим пословима, наравно све у складу са законом.

НЕИСТИНА БР 2

Како даље тврде из овог медија, до доласка гђе Марине Јочић, запошљавање се вршило само по уговору о дјелу. Очито је да је новинар који је писао текст прилично неупућен у тему, јер су уговори о раду на неодређено дати људима који су имали уговоре о раду на одређено а никако уговоре о дјелу. Свакако, уколико се укаже потреба поштованом новинару можемо помоћи на начин што ћемо издвојити вријеме и упутити га на нашу правну службу како би му одржали пар приватних часова по овом питању, јер није срамота не знати, срамота је не жељети научити.

Понављамо још једанпут да су наша врата отворена за све институције система, које желе исконтролисати наше пословање, као и да смо предузели све правне радње око одређених неправилности при запошљавању код претходног менаџмента о чему ћемо јавност благовремено обавијестити.

НЕИСТИНА БР 3

Медијска манипулација овдје достиже свој максимум, па овај медиј и његов новинар децидно тврде како се као разлог за масовно запошљавање узима потписивање регионалних уговора о пословно-техничкој сарадњи.

Очито је да и новинар и  главни уредник бркају појмове када систематизацију и давање уговора о раду на неодређено мијешају са масовним запошљавањем. То никако није, нити може бити исто, осим у главама оних који својим писањем желе да нанесу штету нашој компанији, мада је то тешко изводљиво јер за разлику од њиховог медија којем грађани слабо вјерују са друге стране Епцг Солар Градња има пуно повјерење грађана за спровођење пројеката  ОИЕ, што свакодневно свједоче својим позивима захвалности и задовољством што су постали самостални произвођачи електричне енергије.

ПОКУШАЈ ДИСКРЕДИТАЦИЈЕ ИЗВРШНЕ ДИРЕКТОРИЦЕ ВАЛЕРИЈЕ САВЕЉИЋ

На манипулацијама, неистинама, дезинформацијама се овај дневни лист и портал нису зауставили, већ су цитирајући ДПС устврдили како гђа Савељић прије именовања није имала никаквог искуства у енергетском сектору.

Господо, да вам појаснимо, гђа Савељић је 2022 награђена као менаџер године, дуги низ година врло успјешно је као финансијски директор радила у Плантажама, па је то била главна препорука да дође на мјесто и.д. наше компаније. Своја менаџерска знања и вјештине гђа Савељић је показала одмах по доласку, јер је ЕПЦГ СГ након само пар мјесеци кренула џиновским корацима напријед, што показује и чињеница да чувена компанија SHARP жели да потпише уговор о пословно техничкој сарадњи са нама.

О МЕДИЈУ КОЈИ НАС ИНТЕНЗИВНО НАПАДА

Овај медиј је пошао у стечај 2014 године, након чега је практично угашен, да би 2015 године основана НОВА медијска кућа ( Media NEA власник). Ова медијска кућа има негативне билансе као и њен оснивач, што ћемо свакако уколико буде било потребе представити јавности. Наглашавамо да медијска компанија о којој је овдје ријеч бесправно користи простор,  па ћемо о каквом се кршењу закона ради  цитирати дио вијести са портала РТЦГ ” “Компанија ………… користи незаконито већ скоро осам година простор у државној згради у Булевару револуције 15 у Подгорици, захваљујући одлуци ранијег руководства Управе за имовину. Простор гдје се, између осталог, налази та штампарија овог листа, дат је фирми  2015. године без накнаде, без закључка Владе и непосредно, што су нам потврдили у Управи за државну имовину и катастар. Тај простор користи и данас, скоро осам година касније, а плаћа само трошкове текућег одржавања иако се ради о ексклузивној локацији. За то вријеме, држава троши милионе на закуп простора за потребе својих институција. Овакав уговор Владе и компаније………… изазива и озбиљне сумње да се ради о кршењу Закона о државној имовини, јер је давање државне имовине без накнаде једино предвиђено између Владе Црне Горе и општина.” крај цитата

На крају, за разлику од вас поштована господо, Епцг Солар Градња није нити ће било коме незаконски отимати простор на ексклузивним локацијама што је свакако посао за Сдт. Остављамо вас да покушате да изађете из финансијског минуса, уколико то не будете успјели позовите нас јер смо сигурни да би наша извршна директорица  могла да вам да пар бесплатних савјета како да постанете рентабилни, што сада није случај.

Служба за маркетинг и Пр ЕПЦГ СГ 

signatureImage