EPCG Solar gradnja ugradila je više od 200 solarnih elektrana i gotovo 2MW solarne energije u Crnoj Gori

Naime, EPCG Solar gradnja do sada je ugradila približno 2 megavata solarne energije, što će značiti više od 5000 panela, a ne kako nerelevatni pojedinci navode, 200 panela. Projektom 3000+ i 500+ su obuhvaćene solarne elektrane snage od 3kW do 300 kW.

Uz to želimo da podsjetimo da je od ideje do početka realizacije projekta Solari 3000+ i 500+ vrijednog 30 miliona evra prošlo svega 11 mjeseci.

Za to vrijeme urađeno je: Idejno-tehničko rešenje; Studija izvodljivosti; Biznis plan; Objavljen javni poziv za građane i pravna lica; raspisan javni poziv za obezbjeđenje sredstava u iznosu od 30 miliona evra (obezbijeđen kredit od 30 miliona evra na rok od 10 godina, grejs period od 2 godine sa fiksnom kamatnom stopom od 1,63), na javni poziv javilo se 9 finansijskih institucija što je najbolja potvrda o kvalitetu projekta; objavljen javni poziv za opremu (solarni paneli, invertori, podkonstrukcije, energetska i zaštitna oprema) vrijedan 22 miliona evra, izabrali najpovoljnije dobavljače; osnovali smo firmu koja će izvoditi radove; zaposlili i obučili na stotine inženjera i montera; obezbijedili opremu i alat za inženjere i montere (Javni poziv), oprema, manji dio stigao u junu, veće količine u avgustu i septembru.

Postavlja se pitanje: Da li smo do sada u Crnoj Gori imali slučaj da je projekat koji je od ideje do početka radova, prošavši navedenu proceduru, realizovan u ovako kratkom roku?

Po osnovu oslobođene energije EPCG će prihodovati više od 20 miliona evra godišnje dok će građani električnu energiju dobijati gotovo besplatno!

U oktobru ćemo instalirati preko 5 megavata solarne energije!

Iz dana u dana rezultati su sve vidljiviji!

Do kraja godine će biti otvoren stalni konkurs za inženjere i montere (ko želi da radi imaće posao).

Nastavljamo da radimo snažnije i bolje!

EPCG SOLAR GRADNjA RADI!