ЕПЦГ СОЛАР ГРАДЊА: НИ ПОЛИТИЧКИ НИ МЕДИЈСКИ УТИЦАЈИ НИСУ МОГУЋИ У ЕПЦГ СГ!

Поводом неистинитих навода који су се појавили на порталу Побједа, морамо одговорити истином, која се многима неће свидјети као таква. Управо данас је тачно пола године како је извршна директорица Валерија Савељић ступила на дужност.

Дана 3. октобра 2023 затекла сам 550 запослених а само њих 50 са уговором на неодређено – рекла је Савељић

На основу Санационог плана који је усвојен Јуна 2023.године потребно је било рационализовати број запослених, (за око 30%) јер је запошљавање било непланско, па се дошло у ситуацију да радници који су уредно извршавали своје обавезе нису познавали преко стотину радника који нису ни долазили на посао – додала је Савељић

По истеку њихових уговора, и на основу извјештаја комисије, рангирани су запослени и од 550 њима око 400 је продужен уговор. Убрзо смо усвојили Систематизацију, коју смо базирали на основу усвојеног Санационог плана и по први пут урађеног Производно- финансијског плана, гдје смо на основу релавантних улазних података из Уговора о пословно-техничкој сарадњи са ЕПЦГ (мајком фирмом) и усвојеним цијеновником услуга, успјели да израчунамо приходовну страну, а на основу броја запослених послије усвојене Систематизације и расходну страну( јер 85% укупних трошкова чине трошкови радне снаге), при чему смо дошли до планираног позитивног резултата за ову годину. – истакла је Савељић

Посебно, желимо да истакнемо, да смо након усвојене Систематизације, кренули да рјешавамо радни статус запослених који дају највећи радни допринос, јер управо од њих и њиховог заиста професионалног и преданог рада нам зависи сам опстанак фирме, па смо водећи се искључиво интересом фирме прекинули са досадашњом праксом, да политичка припадност буде главна улазница у радни однос ЕПЦГ СГ, јер нисмо жељели да одређени политички фактори користе уговоре на одређено како би од избора до избора вршили могуће уцјене. – навела је Савељић

Данас у ЕПЦГ СГ, послије 6 мјесеци од кад је нови менаџмент преузео и оперативно и корпоративно управљање, постигнуто је много, на задовољство запослених, мајке фирме ЕПЦГ (јер испуњавамо задатке из новог пројекта 5000+, гђе крупним корацима уграђујемо зацртаних 70MW снаге нових соларних електрана),наших крајњих корисника код којих смо већ уградили фотонапонске системе. – додала је Савељић

Ради јавности, и потпуне транспарентности, уз поштовање Статута и закона, а и како би новинара Побједе који је написао текст пун нетачности научили основама функционисања ЕПЦГ СОЛАР Градње, запошљавање је под ингеренцијом Извршног директора, а не предсједника/предсједнице одбора директора. – закључила је Савељић

Наша компанија разумије незадовољство и одређених медијских кругова као и незадовољство политичких субјеката, јер одређени број политичких партија жели да изврши утицај на нашу компанију, а ми свакако нећемо дозволити да се преко ове младе фирме спроводе политички планови.

За оне који не знају, а треба да науче, извршни директор се бира на Јавном Конкурсу, а не на сједницама ГО политичких партија.

Са богатим CV садашње извршне директорице, јавност може бити упозната у сваком тренутку.

О раду, дисциплини на раду и резултатима садашњег менаџмента, најбољу потврду ће дати наши запослени и задовољство крајњих корисника.

На крају да закључимо:


Фирма ЕПЦГ СГ основана Септембра 2021.године, а почела са уградњом фотонспонских система септембра 2022.године.

На предлог нове ИД Валерије Савељић, уз сагласност тадашњег ОД и предсједника госп. Алена Калача, уведена не Екстерна ревизија, која је урадила поред финансијске ревизије и ревизију пословања, од оснивања до 30.09.2023.године.

Мишљење Екстерног ревизора је било негативно, а акумулирани губитак близу 5 мил€.

У ЕПЦГ СГ, са новим менаџментом на челу, политика не може одлучивати ко ће добијати рјешења за стално, у фирми се нико не смије дискриминисати ни на вјерској ни на националној основи већ ћемо се препознавати само по раду и успјесима.

Као одговорна компанија послујемо по закону, па су самим тим наша врата отворена свим институцијама система, који могу провјерити у свако доба наше пословање.

Дајемо рјешења на неодређено најбољим запосленим, по усвојеној систематизацији, а не по партијској, вјерској или националној припадности !

Позивамо све заинтересоване медије, који изнова рециклирају старе натписе и старе приче, да дођу до наше компаније и да заједно одемо до крајњих корисника који ће сигурни смо имати много тога лијепог да кажу о нашој компанији.

Јер ЕПЦГ СГ је државна компанија!
Компанија свих грађана Црне Горе, компанија која нема ни 1€ дуговања према држави, јер редовно уплаћујемо све порезе и доприносе на плате као и ПДВ, што раније није био случај!

ДОДАТАК, ИЗЈАВЕ КЛИЈЕНАТА, КАО И ЗАПОСЛЕНИХ ЕПЦГ СГ

Добар дан госпођо Валерија.

Искористио бих ову прилику да Вас информишем да су прошле седмице, на мом објекту уграђени соларни панели сходно поднијетом захтјеву, преостало је само да електричари “повежу” систем. Похвалио бих све запослене са којима сам имао комуникацију у реализацији овог пројекта (није велики али је сасвим довољан параметар односно репрезентативни узорак за оцјену начина функционисања компаније) – Оља Вујачић, Јована Пешић, Милена Живковић, монтери (група 0101). Посебан нагласак бих ставио на групу монтера који су свој посао одрадили максимално професионално (стручни, вриједни, организовани, педантни, културни). Љубазан и професионалан однос према клијенту не би требало да буде ништа специјално али нажалост у данашње вријеме јесте тако да сам напросто пријатно шокиран односом ваших запослених од самог старта. Уколико сви сектори компаније и остали запослени функционишу на начин као горе поменути, онда сам сигуран да је пред компанијом Солар-Градња, са Вама на челу, свијетла будућност.
Уз све похвале за досадашње резултате, у нади да политичка превирања неће утицати на Вас и да ћете наставити да водите компанију Солар-Градња (јер сте очигледно права особа на правом мјесту) желим Вам пуно успјеха у даљем раду.
Срдачан поздрав.
Дејан Г.

ИЗЈАВА ЗАПОСЛЕНОГ ЕПЦГ СГ

Као неко ко је запослен у фирми од њеног почетка, морам истаћи да је видљив велики напредак од доласка госпође Савељић на мјесто извршне директорице . Радницима је по први пут исплаћена зимница, донесен је акт о систематизацији радних мјеста и сви који су својим радом то заслужили добили су уговоре на неодређено вријеме. Све ово је створило позитивну радну атмосферу и утицало на бољи учинак радника. Коначно ми као радници имамо сигурност и видимо своју будућност у ЕПЦГ СОЛАР ГРАДЊИ.